Menu

Predstavitev

V Srednji vasi v Bohinju, na obrobju Triglavskega narodnega parka, obkrožen z naravo ter vrhovi Julijskih Alp, se nahaja naš Dom sv. Martina.

Svoja vrata je odprl v začetku leta 2009. Je zasebni socialno varstveni zavod s koncesijo, namenjen institucionalnemu varstvu starejših oseb.

Zavod sv. Martina je manjši dom, ki lahko sprejme 70 stanovalcev. Zanje imamo na voljo enoposteljne in dvoposteljne sobe. Vsaka soba ima svoje sanitarije.

Naši stanovalci se v jesenskem in zimskem času radi družijo ob topli kmečki peči, spomladi in poleti pa posedijo na vrtu ter uživajo v pogledu na okoliške hribe. Nekateri med njimi so v preteklosti te hribe tudi dodobra prehodili – o tem in še o mnogih drugih stvareh, radi skupaj obujamo spomine na vrtu ob pitju dobre kavice.

Kdor zmore in mu je v veselje, zaposlenim pomaga pri skrbi za domsko njivo, kjer se trudimo pridelati sveža zelišča, večkrat pa se lahko najemo tudi domače solate. Stanovalci se radi sprehajajo po okoliških poljih, z veseljem pa se udeležijo tudi katerega od izletov. Čas si krajšajo pri skupinski telovadbi, ob branju knjig, peki piškotov ter izdelavi domskega časopisa Drobtinice. Radi si ogledajo prireditve, ki jih pri nas ne primanjkuje. Vsak dan imamo tudi sv. mašo v domski kapeli.

Vabimo vas, da nas obiščete in si ogledate naš Dom. S socialno delavko Alenko Zorč se boste pogovorili o možnostih, ki vam jih Dom sv. Martina nudi pri skrbi za vašo varno starost ali starost vaših svojcev.

Kot zunanji obiskovalci ste dobrodošli tudi na prireditvah in razstavah, ki jih organiziramo v Domu.